Motor rijden bij duisternis, een nieuwe beleving

Rijden bij duisternis, "wat is daar nou zo bijzonder aan?" zullen de meest motorrijders zich afvragen. Daar komt bij de 2,5 uur durende training “Ride by night” van Mart rijopleidingen en Bergtraining op de motor een duidelijk antwoord op. Namelijk, ALLES is anders in het donker. Tijdens deze zeer leerzame en leuke training neemt de instructeur jou en 3 andere motorrijders mee op de eigen motor naar de donkere wegen die de provincie Zuid Holland te bieden heeft. Hier staan we stil bij de beperkingen van mens en materieel tijdens het rijden onder deze omstandigheden en worden vragen beantwoord als:

- Hoe ziet een ander (automobilist) mij in het donker?

- Heeft dat (dure) gele vestje eigenlijk wel meerwaarde in het donker?

- Hoelang duurt het voordat je ogen volledig gewend zijn aan de nieuwe licht situatie?

- Hoe ga ik als motorrijder om met mijn beperkingen en die van mijn mede weggebruikers?

De 2,5 uur durende training begint om 19.00 uur bij een café midden in het groene hart. Na een kopje koffie en een stukje theorie gaan we rijden. Door middel van een communicatie set ontvang je de instructies van de instructeur. Onderweg wordt er regelmatig gestopt voor een stuk uitleg en evaluatie. We eindigen de avond weer terug bij het café waar we onder het genot van een (non-alcoholisch) drankje de avond kunnen nabespreken.

De training is inclusief:

- 2,5 uur een zeer leerzame training

- koffie/thee vooraf en verfrissing achteraf

- Mooie route (+/- 50 km)  over de donkere wegen van het groene hart.

- Proffesionele begeleiding van een gediplomeerd instructeur.

 

De prijs voor deze niet te missen training bedraagd € 65,-- De training vangt aan en eindigd in cafe Huis den hoek te Haastrecht

 

 

Klik hier voor een reactie van een deelnemer