Hoe ziet jouw auto rij opleiding er uit?

 

Vanaf het moment dat je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen voor het auto rijbewijs (B Rijbewijs). Ook kun je vanaf deze datum alvast het theorie examen gaan doen. met de praktijk lessen voor het auto rijbewijs

Tijdens je eerste (proef)rijles wordt je netjes door de instructeur thuis (of ergens anders) opgehaald. Wij halen leerlingen op in Zoetermeer en omgeving. Afhankelijk van eerdere ervaringen met het autorijden zal de instructeur een doelstelling gaan vastleggen samen met jou, zo is direct duidelijk wat er die les geleerd gaat worden. Dit gebeurt aan het begin van iedere rijles. Ook zal de instructeur samen met jou gaan kijken wat voor jou de beste leermethode is. Ben je een denker, een doener of een dromer? De instructeur kan in de auto op verschillende wijze dit testen. Met deze werkwijze zal iedere volgende rijles op jou zijn afgestemt en ben je ook niet onnodig lang bezig met rijlessen.

Tijdens de les wordt het leerdoel gestructureerd aangeleerd en zal er op verschillende momenten besproken worden hoe en waar er nog verbeter punten liggen. Aan het einde van iedere les maakt de instructeur aantekeningen in de digitale leeromgeving e-rijschool en worden er afspraken gemaakt over welke onderwerpen de volgende les aan bod komen. Tevens kan er op dit moment direct een nieuwe afspraak worden gemaakt met de instructeur.

 

 

 

 

1,5 uur rijles per keer, waarom is dat?

Tijdens de rijles is het natuurlijk belangrijk dat je iets leert. Om een zo goed mogelijk leerproces te bewerkstellen hebben wij ervoor gekozen om iedere auto of motorrijles 90 minuten (of meervoud hiervan) te laten duren. zodoende heb je tijdens de les genoeg tijd om het gene wat je gaat leren goed te kunnen oefenen. De lestijd voor de praktijk examens en toetsen is in principe wel 60 minuten.

Op onze prijslijst zul je de lesprijs ook vermeldt zien staan per 60 minuten. zodoende zijn wij transparant vergeleken met andere rijscholen die lessen rijden van 50 of 100 minuten.

 

De Digitale agenda E-rijschool

In dit systeem worden ook de afspraken gemaakt en de administratie bijgehouden. Je kan zelf via jouw persoonlijke inlogpagina nieuwe afspraken maken, annuleren of verplaatsen. Ook is er speciaal voor tablet en smartphone een (gratis) App waarmee je dit gemakkelijk kunt doen.Ons digitale agenda systeem is een mooi voorbeeld hoe een moderne rijschool te werk gaat. In dit systeem kan de instructeur bijhouden welke lessen gedaan zijn en welke onderwerpen er nog behandeld dienen te worden. Ook kan jij als leerling thuis je vorderingen nauwgezet volgen en aan familie of vrienden laten zien.


Camera's aan boordAuto rijles met camera ondersteuning


De instructeur heeft de beschikking over een tablet en camera's in de lesauto. Deze kunnen worden gebruikt  om duidelijk te maken welke fouten er verbeterd kunnen worden of juist om te laten zien hoe goed je iets hebt gedaan. Uiteraard woorden de camera beelden niet voor andere doeleinden gebruikt zonder dat jij hier specifieke toestemming voor gegeven hebt. Wil je de beelden mee naar huis nemen dan is dat ook mogelijk.